Fotobloggen

Fotobloggen

Fotobloggen

Berättelser om mina resor där jag är ute o tar bilder

Ödehus 33-36

TagningarPosted by Johan Hägg Wed, August 17, 2011 20:38:17
Hänsyslöst fotograferande

Tidningar fotograferar vilt, utan att ens fråga om lov. Resultatet av detta blev tyvärr en förlust för mig ur konst fotografiskt perspektiv. På min resa hittade jag en nedbrunnen lada där traktorer, vagnar, och andra jordbruksmaskiner stod. Jag förstår ägaren fullt att han nekade mig att ta bilder, det måste ha varit en stor bedrövelse att se allt detta gått upp i rök, mitt i skördetid dessutom.


Däremot fick jag tips om några hus så jag fick nöja mig med det, även att jag ville haft den bildserien, för den chansen lär inte komma tillbaka. Men 4 nya ödehus hittade jag idag, man får vara nöjd med det lilla :)


Jag kunde inte hitta så mycket information om dom men en del av dom hade stått tomma sedan början på 80 talet. Men detta lilla hus var det jag gillade bäst idag :)


Så följ med bland rucklen o kolla in läget

http://lonely-knight.com/ode_gallery3.html

  • Comments(2)//fotobloggen.lonely-knight.com/#post8

Ödehus 28-32

TagningarPosted by Johan Hägg Sat, August 13, 2011 20:39:42
Flera hus hittade

Min passion för dessa hus är hög just nu o nya hittas hela tiden. Egentligen är det väl inte själva husen som driver mig utan alla trevliga personer som berättar sina historier om dom, ibland över en kopp kaffe :)

Jag undrar hur stor ägaren till dessa galonisar är nu. 12 kanske. Lite sådana tankar far genom huvudet när man knäpper bilden, men det kan man ju bara gissa

Jag gnäller på min traktor på jobbet, men vilken lyx jag har, jag har ju iaf stoppning i stolen, hytt, ja till o med värme :) Med detta album skapades det även en ny kategori som ska innehålla gamla maskiner som finns ute i ödeladorna.

5 nya hus har kommit till. I detta hus ska det ha varit en dansbana sägs det. Årtalen varierar mellan 30-50 talet. Mera undersökningar ska göras i området och det finns flera hus omkring :) så mer hus lär det bli


Tack

Jag vill passa på o tacka alla jag pratat med på mina resor som ger mig mycket information om husen och även tips och vägbeskrivningar.

  • Comments(1)//fotobloggen.lonely-knight.com/#post7

Ödehus 23-27

TagningarPosted by Johan Hägg Thu, August 04, 2011 22:12:17
Nu gör vi ett försök med semester igen då, jag fick nämligen avbryta den så nu ska vi ut på jakt efter gamla hus igen, fast denna gång med moppen :) Tro det eller ej, det är bättre än bilen när man är ute och letar för man behöver inte tänka på var man ska vända på skogsvägarna, för vissa gånger har jag fått backa lååååååångt för att kunna vända :)Så Låt mig presentera 5 nya ödehus :) efter en lyckad jakt. Tyvärr fick jag inte tillåtelse att gå in i ett av husen, vilket hade varit ganska intressant för det var stort o hade många detaljer av träsnide bla att visa, men ägaren sa tyvärr nej. men resten var öppna så välkommen in i stugorna :)

  • Comments(0)//fotobloggen.lonely-knight.com/#post6

Ödehus 22

TagningarPosted by Johan Hägg Sat, July 23, 2011 23:03:58

När de 2 syskonen gick vidare i livet flyttade myrorna in i ett av deras hus som sedan 15 år tillbaka står öde mitt ute i skogen, det var nog en av de största myrstackar jag sett. Gården var självförsörjande, och man hade inte vatten inne, o inte heller el. Årtalet är 1995, och man levde så primitivt.


I höst kommer denna gård att filmas eftersom idag är det för igenväxt, och även nya bilder kommer då att tas här ifrån :)

  • Comments(0)//fotobloggen.lonely-knight.com/#post5

Kärlekens träd

TagningarPosted by Johan Hägg Sun, July 03, 2011 17:55:49
Kärlekens träd

Finns att beskåda i Stjärnorpsravinen. Uppe på höjden kan man känna hur många vandrat dit för att rista in deras namn i träden, suttit där o tittat ut över dalen o känt kärleken sprudla. Vissa så högt upp så man inte ser vad det står och det var länge sedan dom namnen ristades in.


Man undrar hur många av dessa som håller ihop idag, eftersom kärleken kan vara skör, skör som en gren som vinden brutit av.


Se utställningen; Våren, Kärlekens träd

http://lonely-knight.com/Foto/karlekstrad/index.html


Ödehus

Under påsken hade jag semester och då var jag ute på jakt efter nya små hus, denna gång blev det torp som tyvärr var låsta, men lite bilder blev det ändå så välkommen o besöka ödehus 17 till 21 som besöktes under våren.

http://lonely-knight.com/ode_gallery.html


Semester

Nu är det bara 2 veckor kvar till semester o de ska bli gött :) Fint väder, många bilder o även filmer hoppas jag på att kunna göra

  • Comments(0)//fotobloggen.lonely-knight.com/#post4

Filmer

SkitsnackPosted by Johan Hägg Sat, June 25, 2011 20:56:54
Ändring av format

Nu är alla filmer ändrade till flash format som är mer anpassat till webben. så nu hoppas jag alla kan se på filmerna utan att få frågan vilken codec jag använde. Nu måste du bara ha flash installerat, o det har 99% iaf :)


Mediaspelare

Jag har även lagt till en mediaspelare att köra filmerna i med funktioner som helskärmsläge, tipsa en vän och inbäddningskod för att visa filmerna på andra webpatser


Ny bildkvalitet

De nya filmerna som görs kommer läggas ut i HD-upplösning vilket kommer förbättra bilden enormt, på startsidan finns en liten jämförelse med (en slarvgjord) film, och det syns framförallt i helskärmsläget.


Så nu är det bara att vänta på bättre väder så det blir lite mera film o foton så ha en trevlig kväll

  • Comments(0)//fotobloggen.lonely-knight.com/#post3

Hemsidan

SkitsnackPosted by Johan Hägg Sun, June 19, 2011 16:15:48
Nytt utseende

För att framhäva kontraster mer på bilderna så har jag tyckt att den förra färgsättningen har varit för ljus och för många nyanser så jag har helt gjort om sidan med nya, mörkare färger. Navigeringen är den samma överst på sidan.


Foto och video albumen

Dom har delats upp i kategorier med bilder för att lättare hitta. Ett bildscript har lagts till så om du klickar på en bild så öppnas de i ett större fönster och du kan bläddra bland smakproven. Klicka utanför den stora bilden för att avsluta visningen.


Videofilmer

De äldre filmerna kan vara lite tröga att ladda men jag ska försöka konvertera om dom till Flash senare, Bästa sätter att se är att ha Quicktime installerat på datorn


Synpunker på sidan

Är givetvis välkomna, både här eller direkt från sidan i formuläret under kontakta mig


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Så håll till godo o kika runt bland bilder och filmer jag tagit :)

  • Comments(0)//fotobloggen.lonely-knight.com/#post2

Nya bilder

TagningarPosted by Johan Hägg Sat, May 28, 2011 17:50:13
Lammen

För sista gången i år besöker jag nu lammen. De har blivit stora nu och nu sätterdet fart ute i skogen där alla andra vilda djur föds. Jag hoppas hinna vara mycket i skogen för att filma o ta bilder.. humm... jag borde ha 2 månader semester tror jag. Här är iaf albumet på lammen


Svanungarna

Dom är ca: 4 dagar gamla nu och knappt att de kan gå. Idag var det första gången jag såg de små ulltottarna utanför sitt bo o det är en underbar upplevelse. Ett pr riktigt smutsiga brallor o jacka blev det av allt krypande o ålande på backen för att kunna komma nära, men de va värt det för detta album :)

Albumen finns i galleriet på min hemsida http://lonely-knight.com

  • Comments(0)//fotobloggen.lonely-knight.com/#post1

Första gången

SkitsnackPosted by Johan Hägg Sat, May 28, 2011 09:47:32
Här kommer då mitt livs FÖRSTA Blogginlägg smiley så vad ska den då handla om? Ja lite "skitsnack" som jag döpt den ena kategorin till är en självklarhet, för det är jag bra på smiley


Men huvuddelen kommer bestå av berättelser av mina äventyr när jag är ute och tar bilder och filmar. Mycket kommer handla om naturupplevelser eftersom jag tar mycket bilder ute i de fria, men så har jag ju även en stor passion för ödeplatser, som är ett nytt intresse.


Så vad är då ödeplatser för något?

Det kan vara små torp, hus, fabriker, gamla ladugårdar, ja i stort sätt allt som står tomt och övergivet, allra bäst är om de finns saker kvar o som är orört på många år, som det senaste huset jag hittade. Så här kommer ett album om detta hus.

http://www.lonely-knight.com/Foto/10_Odehus/album/Odehus9/index.html


Tips

om du har tips om ödeplatser, skicka gärna en vägbeskrivning till mej, allt är av intresse smiley


Bloggen är kopplad till min hemsida där allt fotomatrial ställs ut och även berättelser om de äventyr jag är ute på, o finner jag det intressant o blogga, så kommer jag ha den kvar..


De va första inlägget i mitt liv så ha en bra dag

  • Comments(2)//fotobloggen.lonely-knight.com/#post0